Kipdrumsticks met rodewijnstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipdrumsticks met rodewijnstoof

Kipdrumsticks met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Allergenen :
Sulfiet
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

90 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

125 gram

Kastanjechampignons

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

½ el

Bloem

½ tl

Suiker

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3389 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten60.7 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels15.5 g
Eiwitten49.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel in halve maantjes.

Roosteren
2

Leg de kipdrumsticks op een bakplaat met bakpapier. Rooster de kip 35 - 45 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Draai halverwege om. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 5 - 6 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Snijd de peterselie en bieslook fijn, maar bewaar ze apart.

Saus maken
4

Voeg de bloem en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode wijn, worcestershiresaus, tijm, suiker en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en kook 2 - 4 minuten, zodat de alcohol kan verdampen. Verlaag het vuur en laat op laag vuur koken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen koken
5

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kruidenroomkaas, de bieslook en per persoon: 1 el roomboter, 1 el mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de kipdrumsticks ernaast. Schep de rodewijnstoof erover en garneer met de peterselie.