Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Chicken drumsticks in Baharat marinade
90 milliliters
Red wine
(Contains Sulphites)
125 g
Chestnut mushrooms
250 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ piece
Carrot
10 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)
2.5 g
Fresh thyme
(May be present Celery)
5 g
Fresh flat leaf parsley & chives
25 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
½ piece
Onion
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Flour
½ teaspoon
Sugar
1
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel in halve maantjes.
Leg de kipdrumsticks op een bakplaat met bakpapier. Rooster de kip 35 - 45 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Draai halverwege om. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 5 - 6 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Snijd de peterselie en bieslook fijn, maar bewaar ze apart.
Voeg de bloem en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode wijn, worcestershiresaus, tijm, suiker en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en kook 2 - 4 minuten, zodat de alcohol kan verdampen. Verlaag het vuur en laat op laag vuur koken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kruidenroomkaas, de bieslook en per persoon: 1 el roomboter, 1 el mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de kipdrumsticks ernaast. Schep de rodewijnstoof erover en garneer met de peterselie.