Ovengebakken pastaschotel met gegratineerd kaaslaagje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovengebakken pastaschotel met gegratineerd kaaslaagje

Ovengebakken pastaschotel met gegratineerd kaaslaagje

met romige groentesaus

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Roerbakmix met champignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Orecchiette

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3657 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten88.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels13.2 g
Eiwitten33.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 2 - 3 minuten. 
Pasta mengen
2
  • Snijd de citroen in 4 partjes en pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een kleine kom.
  • Voeg de kookroom, bouillon, pasta, de helft van de kaas en 1/2 el citroensap per persoon toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het geheel goed door en giet in een ovenschaal.
  • Dek de pasta af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer goed door en bak, zonder folie, nog 10 minuten verder.
Pastaschotel afmaken
3
  • Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn.
  • Meng in een kom de tijm, de panko en de overige kaas met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de pasta nog een keer goed door.
  • Verdeel het panko-kaasmengsel over de pasta en bak 5 - 7 minuten verder, of tot de bovenste laag er goudbruin en knapperig uitziet.
Serveren
4
  • Laat de pasta minimaal 5 minuten rusten voor serveren.
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met 1 citroenpartje per persoon. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.