Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel

Bieslook heeft een milde uiensmaak die perfect past bij stevige ovenschotels en, in dit geval, cottage pie! De heldere, frisse noten zorgen voor balans in rijke gerechten zoals deze.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Spitskool

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3533 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten48.3 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers20 g
Vezels19 g
Eiwitten35.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de spitskool fijn. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 minuten los. 
  • Voeg de ui, de knoflook en de spitskool toe en bak 3 minuten verder.
  • Voeg de appel, het kerriepoeder en de helft van de mosterd en de helft van de kookroom toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Aardappelpuree afmaken
3
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, de overige kookroom en de overige mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree over het gehakt. Strooi de kaas erover. Bak 15 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.
  • Verdeel de cottage pie over de borden en garneer met de bieslook.