Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas

Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit veggie-recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten én je zet het met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en geitenkaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Munt, oregano en peterselie

¼ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2897 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Snijden
2

Snijd de peterselie fijn. Halveer de ui en snijd in in halve maantjes. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, knoflook, paprika en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven.

Aardappelen toevoegen
4

Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten en meng goed. Breek vervolgens per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erover en zet nog 10 – 15 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de peterselie. Serveer de komkommersalade ernaast.