Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas
Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas

Ovenschotel met groenten, ei en geitenkaas

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit veggie-recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten én je zet het met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en geitenkaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

10 g

Munt, oregano en peterselie

¼ unit

Rode ui

1 unit

Tomaat

½ unit

Paprika

½ unit

Knoflookteen

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

½ unit

Komkommer

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2897 kJ
Calories693 kcal
Fat36 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate58 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Snijden
2

Snijd de peterselie fijn. Halveer de ui en snijd in in halve maantjes. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, knoflook, paprika en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven.

Aardappelen toevoegen
4

Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten en meng goed. Breek vervolgens per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erover en zet nog 10 – 15 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de peterselie. Serveer de komkommersalade ernaast.