De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
25 gram
Geraspte belegen kaas
15 gram
Panko paneermeel
1 stuk(s)
Knoflookteen
1.6 snufje
Nootmuskaat
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
80 gram
Vegetarische kipstukjes
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
¼ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm groot. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes afgedekt 20 - 25 minuten bruin en krokant of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de rode ui in fijne halve ringen.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Meng in een kom de rode ui, de geraspte oude kaas, de panko en peper en zout. Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de rode ui, de panko en peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.
Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoogvuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom toe en 70 ml water per persoon. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus nog iets te loperig, voeg dan nog wat bloem toe naar wens.
Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.
Verdeel het ovengerecht over de borden.