Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met broccoli en aardappel

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

200 g

Broccoli

½ piece

Shallot

½ piece

Red onion

15 g

Grated aged Gouda

25 g

Grated mature cheese

15 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Garlic

1.6 pinch

Nutmeg

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

80 g

Veggie chicken pieces

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories997 kcal
Energy (kJ)4171 kJ
Fat56 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate73 g
Sugar10 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein44 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Bowl
Grater
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm groot. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes afgedekt 20 - 25 minuten bruin en krokant of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

Broccoli koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten afgedekt in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de rode ui, de geraspte oude kaas, de panko en peper en zout. Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de rode ui, de panko en peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoogvuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom toe en 70 ml water per persoon. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog iets te loperig, voeg dan nog wat bloem toe naar wens.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.