De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 snufje
Nootmuskaat
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Bloem
1 el
[Plantaardige] roomboter
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.
Snijd de courgette in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 5 - 6 minuten. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.
Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.
Meng in een kom de ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de ui, de panko en peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.
Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en 70 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag wanneer de saus kookt. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus nog iets te loperig? Voeg dan nog wat bloem toe.
Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en courgette toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.
Verdeel het ovengerecht over de borden.