Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met courgette en aardappel

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1008 kcal
Energie (kJ)4216 kJ
Vetten57.9 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten41.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kom
Rasp
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

Courgette bakken
2

Snijd de courgette in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 5 - 6 minuten. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de ui, de panko en peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en 70 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag wanneer de saus kookt. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog iets te loperig? Voeg dan nog wat bloem toe.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en courgette toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.