Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met courgette en aardappel

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Egg
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Shallot

½ piece

Red onion

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

2 pinch

Nutmeg

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains Egg, Soy, Wheat)

1 piece

Courgette

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1008 kcal
Energy (kJ)4216 kJ
Fat57.9 g
Saturated Fat29.6 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein41.7 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Bowl
Grater
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.

Courgette bakken
2

Snijd de courgette in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 5 - 6 minuten. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 1 tl per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas achterwege en meng enkel de ui, de panko en peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes en serveer de overige aardappelblokjes en oude kaas de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en 70 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag wanneer de saus kookt. Voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus nog iets te loperig? Voeg dan nog wat bloem toe.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, vegetarische kipstukjes en courgette toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.