Ovenschotel van broccoli en spitskool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel van broccoli en spitskool

Ovenschotel van broccoli en spitskool

met spekjes, geitenkaas en ui

Wist je dat geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

6 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

200 gram

Spitskool en broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Geraspte belegen geitenkaas

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2701 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.8 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Spekjes bakken
2

Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar en snijd in kleine stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Haal het spek uit de pan en houd apart. Bak vervolgens in dezelfde hapjespan de ui, knoflook, spitskool en broccoli 3 - 4 minuten. Blus af met 1 el water per persoon en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de verse geitenkaas.

Ovenschotel maken
4

Vul een ovenschaal met de gebakken groenten, zachte geitenkaas en spekjes. Verdeel hierover de puree. Bestrooi de puree met de geraspte geitenkaas.

Gratineren
5

Zet de ovenschaal 5 - 6 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan aan en gratineer de kaas van de ovenschotel. Pas op dat het niet verbrandt!

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.