Overnight oats met appel, walnoten en dadels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Overnight oats met appel, walnoten en dadels

Overnight oats met appel, walnoten en dadels

Dadels zijn rijk aan vezels en mineralen. Een goed begin van de dag!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Dadelstukjes

500 ml

Halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Appel

1 tl

Gemalen kaneel

25 stuk(s)

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Meergranenvlokken

(Bevat Gluten)

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2167 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Meng de dadels met de vlokken en melk.
1

Voorbereiding de avond van tevoren: snijd de dadels klein en meng deze met de meergranenvlokken en melk in een pan met deksel en laat wellen in de koelkast.

Snijd de appel klein.
2

Snijd 's ochtends de appel (jonagold) klein. Voeg de appel en kaneel toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen. Laat daarna 2 minuten afgedekt rusten zodat het kan opstijven.

Hak de walnoten grof.
3

Hak ondertussen de walnoten grof.

Verdeel de overnight oats over de kommen.
4

Verdeel de overnight oats over de kommen en garneer met de walnoten.