Pad Thai met garnalen en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pad Thai met garnalen en ei

met gezouten pinda's en koriander

Allergenen :
Schaaldieren
Eieren
Pinda's
Vis
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

15 gram

Tamarinde saus

100 gram

Brede rijstnoedels

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Taugé

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Rietsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3076 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten25.3 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten100.8 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels5.7 g
Eiwitten25.3 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok

Instructies

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de koriander grof.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels.
  • Rasp de wotel op een grove rasp.
  • Snijd de limoen in parten.
2
  • Kook de noodles 5 – 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Meng in een kom de tamarinde, zoet-pittige chilisaus, Vietnamese saus, vissaus met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 tl rietsuiker.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de garnalen en knoflook 1 - 2 minuten aan.
3
  • Voeg de eieren toe en bak al roerend tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
  • Voeg de wortel en 1/3 van de taugé toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Verwarm de noodles mee en zet vervolgens het vuur uit.
  • Voeg de saus toe aan de pan en meng goed door.
4
  • Verdeel de pad-thai over de borden.
  • Verdeel de overige taugé erover.
  • Garneer met de pinda's en koriander.
  • Serveer met een partje limoen.