Pad Thai met garnalen en ei

Pad Thai met garnalen en ei

met gezouten pinda's en koriander

Allergens:
Crustaceans
Egg
Peanuts
Fish
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

15 g

Tamarind sauce

100 g

Rice noodles

40 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

½ piece

Carrot

½ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

50 g

Beansprouts

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Cane sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)3076 kJ
Calories735 kcal
Fat25.3 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate100.8 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein25.3 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Wok

Cooking Steps

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de koriander grof.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels.
  • Rasp de wotel op een grove rasp.
  • Snijd de limoen in parten.
2
  • Kook de noodles 5 – 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Meng in een kom de tamarinde, zoet-pittige chilisaus, Vietnamese saus, vissaus met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 tl rietsuiker.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de garnalen en knoflook 1 - 2 minuten aan.
3
  • Voeg de eieren toe en bak al roerend tot het ei gestold, maar nog wel smeuïg is.
  • Voeg de wortel en 1/3 van de taugé toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Verwarm de noodles mee en zet vervolgens het vuur uit.
  • Voeg de saus toe aan de pan en meng goed door.
4
  • Verdeel de pad-thai over de borden.
  • Verdeel de overige taugé erover.
  • Garneer met de pinda's en koriander.
  • Serveer met een partje limoen.