Pad thai met omeletreepjes en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai met omeletreepjes en pinda’s

Pad thai met omeletreepjes en pinda’s

Een van de meest gegeten gerechten in Thailand

Pad Thai koop je in Thailand op iedere straathoek. Geen wonder, want het is een heerlijk gerecht. In Thailand wordt het vaak gegeten met garnalen, maar wij hebben er een vegetarische variant op gemaakt. Ook hebben we er lente-ui aan toegevoegd. Meer over lente-ui lees je in ons magazine.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Bosui

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 tl

Gemalen citroengras

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)604 kcal
Energie (kJ)2527 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

Snijd de peen.
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, knoflook en peen 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 6 - 8 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak per 2 personen 1 omelet.
5

Kluts ondertussen het ei in een kom met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak per 2 personen 1 omelet in 3-4 minuten. Keer halverwege om. Snijd vervolgens de omelet in reepjes.

Bak de groenten.
6

Voeg de tomaat, lente-ui en sereh toe aan de wok of hapjespan en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de boekweitnoedels, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s en omeletreepjes.