Pad Thai koop je in Thailand op iedere straathoek. Geen wonder, want het is een heerlijk gerecht. In Thailand wordt het vaak gegeten met garnalen, maar wij hebben er een vegetarische variant op gemaakt. Ook hebben we er lente-ui aan toegevoegd. Meer over lente-ui lees je in ons magazine.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Peen
1 unit
Tomaat
2 unit
Bosui
75 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 teaspoon
Gemalen citroengras
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, knoflook en peen 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 6 - 8 minuten op laag vuur.
Kook ondertussen de boekweitnoedels 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Kluts ondertussen het ei in een kom met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak per 2 personen 1 omelet in 3-4 minuten. Keer halverwege om. Snijd vervolgens de omelet in reepjes.
Voeg de tomaat, lente-ui en sereh toe aan de wok of hapjespan en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de boekweitnoedels, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s en omeletreepjes.