Paddenstoelen risotto met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelen risotto met geitenkaas

Paddenstoelen risotto met geitenkaas

met rucola en dragon

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse dragon en bieslook

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)502 kcal
Energie (kJ)2099 kJ
Vetten16.7 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten17.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

Bakken
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 4 - 5 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Afblussen
2

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. 

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de rijstkorrels dan eerst af met een scheut witte wijn en voeg wanneer deze is opgenomen de bouillon toe.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Kruiden snijden
4

Snijd ondertussen de dragon en bieslook fijn. 

Risotto afmaken
5

Verkruimel de geitenkaas. Meng de helft van de geitenkaas door de risotto. Proef en breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer de helft van de kruiden door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de rucola, pecorino, de overige geitenkaas en de verse kruiden.