Paddenstoelen risotto met geitenkaas
Paddenstoelen risotto met geitenkaas

Paddenstoelen risotto met geitenkaas

met rucola en dragon

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

5 g

Tarragon and chives

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories502 kcal
Energy (kJ)2099 kJ
Fat16.7 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate67.5 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein17.2 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole

Cooking Steps

Bakken
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 4 - 5 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Afblussen
2

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. 

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de rijstkorrels dan eerst af met een scheut witte wijn en voeg wanneer deze is opgenomen de bouillon toe.

Risotto garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Kruiden snijden
4

Snijd ondertussen de dragon en bieslook fijn. 

Risotto afmaken
5

Verkruimel de geitenkaas. Meng de helft van de geitenkaas door de risotto. Proef en breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer de helft van de kruiden door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de rucola, pecorino, de overige geitenkaas en de verse kruiden.