Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

met pecorino, bieslook en champignons

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2507 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten16.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 
  • Herhaal met opnieuw 1/3 van de bouillon en houd het laatste beetje bouillon apart voor later. Laat de risotto 20 minuten garen.
Champignon-roerbakmix bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
3
  • Voeg de groenten en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 - 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de helft van de geitenkaas boven de risotto.
  • Proef goed en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Roer de helft van de bieslook door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de borden en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.
  • Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas en bieslook.