Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma
Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

met pecorino, bieslook en champignons

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

4 milliliters

Truffle-style olive oil

½ sachet(s)

Italian seasoning

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2507 kJ
Calories599 kcal
Fat27.3 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate68 g
Sugar4.9 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein16.8 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 
  • Herhaal met opnieuw 1/3 van de bouillon en houd het laatste beetje bouillon apart voor later. Laat de risotto 20 minuten garen.
Champignon-roerbakmix bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
3
  • Voeg de groenten en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 - 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de helft van de geitenkaas boven de risotto.
  • Proef goed en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Roer de helft van de bieslook door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de borden en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.
  • Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas en bieslook.