Amerikaanse stijl pancakes met appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Amerikaanse stijl pancakes met appel

met yoghurt Griekse stijl en honing | 2 porties

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

½ tl

Zout

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2820 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels5.6 g
Eiwitten27 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Spatel
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Klop de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop tot een luchtig geheel.
  • Voeg aan een andere kom de bloem, het zout, de suiker en 1/2 zakje bakpoeder toe.
  • Vouw met een spatel het karnemelkmengsel door de bloem.
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg een pollepel vol beslag toe aan de pan. Bak de pannenkoeken 2 minuten per kant, tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en dek af onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Herhaal met het overige beslag. Voeg tussendoor eventueel extra zonnebloemolie toe.
3
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
4
  • Serveer de pannenkoeken op borden.
  • Schep wat yoghurt op de pannenkoeken en verdeel de appel erover.
  • Besprenkel eventueel met extra honing.