Pangasius met romige bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasius met romige bieslooksaus

Pangasius met romige bieslooksaus

met honing-mosterdwortels en aardappelpartjes

Speciaal ingrediënt in de box! Onze biologische volle yoghurt komt van de zuivelboerderij van Klaas. Hier bepalen de koeien zelf wanneer ze gemolken willen worden.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Speciaal ingrediënt
Zoutbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse dille & bieslook

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2612 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels15.1 g
Eiwitten28.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier
Grote saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de wortels in staafjes van ongeveer 1 cm dik. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, dunne partjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 20 minuten het deksel van de hapjespan en voeg de Italiaanse kruidenmix toe. 
Wortels roosteren
2
  • Meng in een grote kom de wortels met 1 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.
  • Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de bieslook met de yoghurt en de helft van de mosterd. 
  • Haal de vis uit de koekenpan en breng op smaak met peper.
  • Roer de bieslooksaus door de olie in de koekenpan.
Serveren
4
  • Pers de helft van de citroen uit boven een grote saladekom en snijd de overige citroen in partjes. Voeg de honing, dille en de overige mosterd toe aan de kom en meng goed.
  • Voeg de geroosterde wortels toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Verdeel de wortels en aardappelen over de borden. Leg de vis ernaast.
  • Serveer met de bieslooksaus en de citroenpartjes.