Pangasius met romige bieslooksaus
Pangasius met romige bieslooksaus

Pangasius met romige bieslooksaus

met honing-mosterdwortels en aardappelpartjes

Speciaal ingrediënt in de box! Onze biologische volle yoghurt komt van de zuivelboerderij van Klaas. Hier bepalen de koeien zelf wanneer ze gemolken willen worden.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

1 piece

Carrot

⅔ piece

Yellow carrot

1 piece

Basa fillet

(Contains Fish)

5 g

Fresh dill & chives

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

2 tablespoon

Olive oil

1.5 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2612 kJ
Calories624 kcal
Fat28.8 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate59.5 g
Sugar13.8 g
Dietary Fiber15.1 g
Protein28.9 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel
Large Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de wortels in staafjes van ongeveer 1 cm dik. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, dunne partjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 20 minuten het deksel van de hapjespan en voeg de Italiaanse kruidenmix toe. 
Wortels roosteren
2
  • Meng in een grote kom de wortels met 1 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.
  • Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de bieslook met de yoghurt en de helft van de mosterd. 
  • Haal de vis uit de koekenpan en breng op smaak met peper.
  • Roer de bieslooksaus door de olie in de koekenpan.
Serveren
4
  • Pers de helft van de citroen uit boven een grote saladekom en snijd de overige citroen in partjes. Voeg de honing, dille en de overige mosterd toe aan de kom en meng goed.
  • Voeg de geroosterde wortels toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Verdeel de wortels en aardappelen over de borden. Leg de vis ernaast.
  • Serveer met de bieslooksaus en de citroenpartjes.