Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta. In het oude Italië was dit een populair gerecht onder de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met zuurdesembrood en gerookte makreel. De verse dille past heerlijk bij de makreel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
IJsbergsla
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)
2 takje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Gerookte makreel
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom.
Snijd het zuurdesembroodje in stukjes van 2 cm, besprenkel met de olijfolie en bak 4 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven.
Snijd of hak de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.
Snijd of pers de knoflook fijn en meng door de stukjes baguette. Breng op smaak met zout en bak nog 3 – 4 minuten in de oven.
Verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Voeg de makreel, de stukjes zuurdesembrood en de dressing toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.