Panzanella met gerookte makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panzanella met gerookte makreel

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta. In het oude Italië was dit een populair gerecht onder de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met zuurdesembrood en gerookte makreel. De verse dille past heerlijk bij de makreel!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

IJsbergsla

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)

2 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)773 kcal
Energie (kJ)3234 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Saladekom

Instructies

Scheur de ijsbergsla klein.
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom.

2

Snijd het zuurdesembroodje in stukjes van 2 cm, besprenkel met de olijfolie en bak 4 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven.

3

Snijd of hak de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Meng de knoflook met de stukjes baguette.
4

Snijd of pers de knoflook fijn en meng door de stukjes baguette. Breng op smaak met zout en bak nog 3 – 4 minuten in de oven.

Verdeel de makreel met een vork in stukken.
5

Verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Voeg de makreel, de stukjes zuurdesembrood en de dressing toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.