Panzanella met gerookte makreel
Panzanella met gerookte makreel

Panzanella met gerookte makreel

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta. In het oude Italië was dit een populair gerecht onder de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met zuurdesembrood en gerookte makreel. De verse dille past heerlijk bij de makreel!

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Sjalot

½ unit

Gele paprika

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

IJsbergsla

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains Gluten, Soy, Sesame)

2 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

½ unit

Knoflookteen

75 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories773 kcal
Energy (kJ)3234 kJ
Fat38 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Salad Bowl

Cooking Steps

Scheur de ijsbergsla klein.
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom.

2

Snijd het zuurdesembroodje in stukjes van 2 cm, besprenkel met de olijfolie en bak 4 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven.

3

Snijd of hak de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Meng de knoflook met de stukjes baguette.
4

Snijd of pers de knoflook fijn en meng door de stukjes baguette. Breng op smaak met zout en bak nog 3 – 4 minuten in de oven.

Verdeel de makreel met een vork in stukken.
5

Verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Voeg de makreel, de stukjes zuurdesembrood en de dressing toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.