Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
IJsbergsla
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Gerookte pepermakreel
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).
Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.
Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.
Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.
Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.