Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Sjalot
½ unit
Gele paprika
1 unit
Pruimtomaat
¼ unit
IJsbergsla
1 unit
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Contains Gluten, Soy, Sesame)
½ unit
Knoflookteen
2 bunch
Verse dille
(May be present Celery)
1 unit
Gerookte pepermakreel
(Contains Fish)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).
Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.
Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.
Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.
Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.