Panzanella met gerookte makreel en dille
Panzanella met gerookte makreel en dille

Panzanella met gerookte makreel en dille

Met gele paprika en pruimtomaat

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Sjalot

½ unit

Gele paprika

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

IJsbergsla

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains Gluten, Soy, Sesame)

½ unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

1 unit

Gerookte pepermakreel

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3494 kJ
Calories835 kcal
Fat45 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate75 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Salad Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).

Croutons maken
2

Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes *brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Makreel verdelen
4

Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.

Panzanella maken
5

Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.