Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
25 gram
Gesneden ui
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
0.16 zakje(s)
Gemalen komijnzaad
75 gram
Wortelschijfjes
100 gram
Spinazie
100 gram
Biefstukreepjes
7.5 gram
Knoflookpuree
10 gram
Gezouten amandelen
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Rodewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar en giet af.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat 5 minuten, afgedekt, stoven. Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 3 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflookpuree in 1 – 3 minuten rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Snijd de citroen in parten. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de amandelen en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met 1 limoenpartje.