Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met feta, geroosterde amandelen en spinazie

Speciaal ingrediënt in je box! De biefstukreepjes van Meatier zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

300 ml

Water

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3187 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels8.7 g
Eiwitten43.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous bereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. 
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar en giet af.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel.
  • Fruit de ui en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 5 minuten stoven.
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel, afgedekt, nog 3 minuten op middelhoog vuur.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes en knoflook toe en bak in 1 minuut rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous. Verkruimel de feta erboven.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.