Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Parelcouscous
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Chorizoblokjes
20 gram
Cranberrychutney
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
1 tl
Wittewijnazijn
¾ el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is. Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Voeg de achtergebleven olie van de semi-gedroogde tomaten toe aan de saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizo over de borden. Garneer met de semi-gedroogde tomaten. Verdeel de gemengde sla ernaast.