Parelcouscous wordt veel gegeten in het Midden-Oosten, maar door de structuur en neutrale smaak past het ook goed bij ingrediënten uit de Italiaanse keuken als verse tijm en rucola. In dit frisse, zonnige garnalengerecht smelten de twee keukens mooi samen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Citroen
3 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Courgette
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
200 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet indien nodig af. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.
Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.
Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.