Parelcouscous met garnalen en courgette
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen

Parelcouscous wordt veel gegeten in het Midden-Oosten, maar door de structuur en neutrale smaak past het ook goed bij ingrediënten uit de Italiaanse keuken als verse tijm en rucola. In dit frisse, zonnige garnalengerecht smelten de twee keukens mooi samen.

Allergens:
Gluten
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Citroen

3 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

½ unit

Courgette

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2456 kJ
Calories587 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate72 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

Parelcouscous koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet indien nodig af. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

Mengen
5

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.