Parelcouscous met geroosterde puntpaprika en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met geroosterde puntpaprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde puntpaprika en witte kaas

met gekleurde wortel, volle yoghurt en amandelen

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Gezouten amandelen

70 gram

Parelcouscous

100 gram

Gekleurde peenmix

⅓ zakje(s)

Karwijzaad

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3538 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17 g
Vezels4.9 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Puntpaprika bereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in reepjes. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.

Tip: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode puntpaprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

Smaakmakers voorbereiden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je ontvangt meer parelcouscous dan je nodig hebt voor dit recept. De overige parelcouscous kun je bijvoorbeeld de volgende dag koken en gebruiken in een lunchsalade of soep.

Groenten bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken en serveren
4

Meng ondertussen in een kom de yoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel van de parelcouscous en meng goed. Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.