Parelcouscous met geroosterde puntpaprika en witte kaas
Parelcouscous met geroosterde puntpaprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde puntpaprika en witte kaas

met gekleurde wortel, volle yoghurt en amandelen

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh curly parsley

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

20 g

Salted almonds

70 g

Giant couscous

100 g

Rainbow carrot mix

⅓ sachet(s)

Caraway seed

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories846 kcal
Energy (kJ)3538 kJ
Fat48 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate72 g
Sugar17 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Puntpaprika bereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in reepjes. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.

Tip: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode puntpaprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

Smaakmakers voorbereiden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je ontvangt meer parelcouscous dan je nodig hebt voor dit recept. De overige parelcouscous kun je bijvoorbeeld de volgende dag koken en gebruiken in een lunchsalade of soep.

Groenten bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken en serveren
4

Meng ondertussen in een kom de yoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel van de parelcouscous en meng goed. Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.