Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

met rozijnen, frisse tomaat-komkommersalade en munt-yoghurtsaus

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Ras el hanout

1 stuk(s)

Tomaat

7.5 gram

Rozijnen

85 gram

Parelcouscous

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Amandelschaafsel

100 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3151 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18 g
Vezels5.7 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, tot de geur goed vrijkomt. Voeg vervolgens de knoflook, rode ui en aubergineblokjes toe en bak 4 - 5 minuten.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.

Munt-yoghurtsaus maken
3

Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommerblokjes, overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en bak tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de geschaafde amandelen en de munt-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast.