Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Vandaag combineer je ze met parelcouscous, geroosterde groenten en feta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
225 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Verdeel de aubergine, de pruimtomaat en de helft van de takjes tijm over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 3/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder en meng met 3/4 el olijfolieper persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.
Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde aubergine, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.