Dit gerecht is gemakkelijk en snel, maar toch uitdagend met geu- rige dragon en zilte Griekse feta. Deze feta is gemaakt van scha-penmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. Het zorgt in dit gerecht voor een extra romige smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Kastanjechampignons
100 g
Pompoenblokjes
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
½ sprig
Verse dragon
(May be present Celery)
40 g
Feta
(Contains Milk)
10 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel.
Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakken. Verdeel de ui, kastanjechampignons en de pompoenblokjes over een bak-plaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.
Ris ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes en snijd de blaadjes fijn. Verkruimel de feta.
Meng de groenten uit de oven, witte balsamicoazijn en de helft van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon naar smaak. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.