Parelcouscous met pompoen, kastanjechampignons en feta
Parelcouscous met pompoen, kastanjechampignons en feta

Parelcouscous met pompoen, kastanjechampignons en feta

Dit gerecht is gemakkelijk en snel, maar toch uitdagend met geu- rige dragon en zilte Griekse feta. Deze feta is gemaakt van scha-penmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. Het zorgt in dit gerecht voor een extra romige smaak.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Kastanjechampignons

100 g

Pompoenblokjes

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ sprig

Verse dragon

(May be present Celery)

40 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2523 kJ
Calories603 kcal
Fat25 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate67 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7 g
Protein23 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel.

2

Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakken. Verdeel de ui, kastanjechampignons en de pompoenblokjes over een bak-plaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.

4

Ris ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes en snijd de blaadjes fijn. Verkruimel de feta.

5

Meng de groenten uit de oven, witte balsamicoazijn en de helft van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon naar smaak. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.