Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Spekblokjes
20 gram
Cranberrychutney
(Bevat Mosterd)
40 gram
Mesclun
⅓ stuk(s)
Avocado
175 ml
Groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Verdeel de gemengde sla ernaast. Garneer met de avocado en breng op smaak met peper en zout.