Parelcouscous met spekjes en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met spekjes en courgette

Parelcouscous met spekjes en courgette

met cranberrychutney, avocado en gemengde sla

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Spekblokjes

20 gram

Cranberrychutney

(Bevat Mosterd)

40 gram

Mesclun

⅓ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers17 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.Pers de knoflook of snijd fijn.

Courgette bakken
2

Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Avocado snijden
3

Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Verdeel de gemengde sla ernaast. Garneer met de avocado en breng op smaak met peper en zout.