Parelcouscous met spekjes en courgette
Parelcouscous met spekjes en courgette

Parelcouscous met spekjes en courgette

met cranberrychutney, avocado en gemengde sla

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Rode ui

½ unit

Courgette

1 unit

Knoflookteen

40 g

Spekblokjes

20 g

Cranberrychutney

(Contains Mustard)

40 g

Mesclun

⅓ unit

Avocado

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

¾ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2659 kJ
Calories636 kcal
Fat28 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate72 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8 g
Protein19 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.Pers de knoflook of snijd fijn.

Courgette bakken
2

Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Avocado snijden
3

Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Verdeel de gemengde sla ernaast. Garneer met de avocado en breng op smaak met peper en zout.