Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 unit
Rode ui
½ unit
Courgette
1 unit
Knoflookteen
40 g
Spekblokjes
20 g
Cranberrychutney
(Contains Mustard)
40 g
Mesclun
⅓ unit
Avocado
175 milliliters
Groentebouillon
¾ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de mesclun toe aan een saladekom. Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Verdeel de gemengde sla ernaast. Garneer met de avocado en breng op smaak met peper en zout.