Parelcouscous met zoete aardappel en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met zoete aardappel en feta

Parelcouscous met zoete aardappel en feta

met champignons, pompoenpitten en tijm

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

75 gram

Zoete-aardappelblokjes

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers14 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons, zoete aardappelblokjes en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bereiden
4

Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de feta.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, geroosterde pompoenpitten en overige tijm.