Parelcouscous met zoete aardappel en feta
Parelcouscous met zoete aardappel en feta

Parelcouscous met zoete aardappel en feta

met champignons, pompoenpitten en tijm

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Champignons

75 g

Zoete-aardappelblokjes

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

2.5 g

Verse tijm

(May be present Celery)

25 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

½ unit

Wortel

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2646 kJ
Calories632 kcal
Fat19 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate86 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons, zoete aardappelblokjes en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bereiden
4

Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de feta.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, geroosterde pompoenpitten en overige tijm.