Je serveert de salade met kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kipfilethaasjes
85 gram
Parelcouscous
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Ui
20 gram
Veldsla
25 gram
Oude-kaasblokjes
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
el
Mosterd
Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de kipfilethaasjes toe aan een kom. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de kipfilethaasjes 2 - 3 minuten per kant, of tot de kipfilethaasjes gaar zijn.
Tip: In de volgende stap snijd je de paprika voor de salade. Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.
Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaas en parelcouscous toe aan de kom en meng goed.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verdeel de salade over de borden. Serveer met de gebakken kipfilethaasjes.