Parelcouscous salade met gegrilde kip
Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing

Je serveert de salade met kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets

85 g

Giant couscous

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Red onion

20 g

Lamb's lettuce

25 g

Aged cheese cubes

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Calories751 kcal
Energy (kJ)3141 kJ
Fat23 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate74 g
Sugar15 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1

Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bakken
2

Voeg de kipfilethaasjes toe aan een kom. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de kipfilethaasjes 2 - 3 minuten per kant, of tot de kipfilethaasjes gaar zijn.

Tip: In de volgende stap snijd je de paprika voor de salade. Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.

Salade maken
3

Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaas en parelcouscous toe aan de kom en meng goed.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Serveer met de gebakken kipfilethaasjes.