Parelcouscoussalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

Met tomaat, limoen en koriander

Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Deze salade is perfect om op een warme zomeravond mee te nemen naar het park.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Limoen

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Veldsla

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ ml

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Snijplank
Mes
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. • Snipper de ui zo fijn mogelijk. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

Koken en poffen
2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Salade mengen
3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.