Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Deze salade is perfect om op een warme zomeravond mee te nemen naar het park.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Ui
1 unit
Tomaat
½ unit
Avocado
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
½ unit
Limoen
4 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
40 g
Veldsla
40 g
Feta
(Contains Milk)
½ milliliters
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. • Snipper de ui zo fijn mogelijk. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.
Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.