Parelcouscoussalade met avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Veldsla

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

Koken en poffen
2

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Salade mengen
3

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.