Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Avocado
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 gram
Veldsla
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
¼ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.