Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Tomaat
½ unit
Avocado
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
½ unit
Limoen
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
40 g
Veldsla
40 g
Feta
(Contains Milk)
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.