Parelcouscoussalade met avocado en feta
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Tomaat

½ unit

Avocado

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Limoen

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

40 g

Veldsla

40 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3234 kJ
Calories773 kcal
Fat42 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate70 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

Koken en poffen
2

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Salade mengen
3

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.