Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

Tomaten zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Deze laatste beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen. Supergezond dus!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Kleine rode ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Biologische limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Veldsla

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3070 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de plan blijft plakken. Giet af.

Pompoenpitten poffen
2

Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Parelcouscous mengen
3

Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.

Serveren
4

Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en serveer de avocadodip ernaast.