Tomaten zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Deze laatste beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen. Supergezond dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Kleine rode ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Biologische limoen
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
25 gram
Veldsla
40 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Avocadodip
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
¼ tl
Honing
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de plan blijft plakken. Giet af.
Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.
Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en serveer de avocadodip ernaast.