Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

Tomaten zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Deze laatste beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen. Supergezond dus!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Kleine rode ui

1.5 unit

Tomaat

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Biologische limoen

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

25 g

Veldsla

40 g

Witte kaas

(Contains Milk)

40 g

Avocadodip

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Honing

¼ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3070 kJ
Calories734 kcal
Fat38 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate71 g
Sugar12 g
Dietary Fiber5 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de plan blijft plakken. Giet af.

Pompoenpitten poffen
2

Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Parelcouscous mengen
3

Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.

Serveren
4

Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en serveer de avocadodip ernaast.