Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes

Luxe avocadosalade met honing-geitenkaasbolletjes

met cherrytomaten, balsamicocrème en walnoten

Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroen

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Avocado

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3925 kJ
Energie (kcal)938 kcal
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels15.1 g
Eiwitten24.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Giet de parelcouscous af en spoel af onder koud water.
  • Snipper ondertussen de ui. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de cherrytomaten in 4 partjes. Snijd de verse kruiden fijn.
Walnoten roosteren
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  • Zet het vuur uit en voeg de helft van de honing toe. Meng goed door.
  • Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, olijfolie met citroen en de overige honing.
  • Voeg de parelcouscous, de ui, de cherrytomaten, de verse kruiden en de veldsla toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Serveren
4
  • Serveer de salade over borden.
  • Verdeel de avocado en geitenkaasbolletjes over de salade.
  • Garneer met de walnoten en besprenkel met de balsamicocrème.